تاریخ انتشار : دوشنبه 2 مرداد 1396 - 12:58
کد خبر : 21604

مروری بر تاریخچه سینما و نقد فیلم در سینمای جوانان انزلی

مروری بر تاریخچه سینما و نقد فیلم در سینمای جوانان انزلی

انزلی از شهرهای تاثیرگذار در تاریخ سینمای ایران با فیلمسازان متقدمی چون ابراهیم مرادی به همت انجمن سینمای جوانان این شهر دو شب را با حضور منتقدان برجسته سینمایی به مرور سینمای ایران پرداخت.

خسرو دهقان از منتقدان به نام سینمای کشور در این همایش با مروری بر تاریخ سینمای ایران گفت : ما در سال های نخستین تولد سینما تنها تماشاگر و مصرف کننده بودیم و در ساخت و تولید و مناسبات دخالتی نداشتیم.
وی با اشاره به این که ۳۵ سال طول کشید تا ما نخستین فیلم را تولید کردیم خاطرنشان کرد: آوانس اوگانیانس با ساخت دو فیلم آبی و رابی و حاجی اقا اکتور سینما اتفاق مهمی را در این عرصه پدید اورد.
وی یاداور شد: اما سینمای مستند ایران از همان اغاز ریشه دار درخور و مهم بود و به جای درگیر شدن با مناسبات تجاری با همان مختصر امکاناتش بدون تشریفات درگیر مناسبات و مسائل فنی فیلم شد.
دهقان خاطرنشان کرد :گرایش تجربه گرایی و جوان گرایی ، آزمون و خطا، پرداختن به موضوعات ایرانی به سینمای مستند کمک کرد تا جدی تر باشد.
این مولف کتابهای سینمایی اظهار داشت: سینمای مستند ایران فعال و با ارج و قرب اما کمتر شناخته شده است.
وی در خصوص نقش انجمن سینمای جوانان گفت : این انجمن ریشه تاریخی دارد و همیشه در کنار سینمای تجاری و بدنه فعال بوده است.
دهقان یاداور شد: انجمن سینمای جوانان قبل از انقلاب نیز ریشه داشت و یک جور سکوی پرتاب برای راهیابی به سینما است .
*نقد باید مستقل باشد
در ادامه فرزام امین صالحی منتقد و مترجم سینمایی به بحث نقد در سینمای ایران پرداخت و گفت : نقشه از پیش داشتن از عیب های نقد امروز ما است .
وی با تاکید بر این که ما به منتقدی نیاز داریم که تفکر خودش را بنویسد متذکر شد: نقد به شرطی شکوفا می شود که هر منتقد خود مرجع خود باشد و صدای مستقل داشته باشد.
وی با اشاره به این که تولد موج نو در سینمای ایران نقد فیلم ایرانی را ایجاد کرد افزود : نقد ما همیشه بیمار بود به این علت که تکنولوژی سینما خودی نشد .
این منتقد خاطرنشان کرد : ظرف هفت سال اخیر جوانان مجهز به دانش با بهره مندی از فناوری به عرصه نقد سینمایی وارد شدند اما مشکل منتقدین نسل جوان این است که با وجود داشتن اگاهی به فیلم به شکل مرید و مرادی نگاه می کنند .
امین صالحی متذکر شد : تحلیل ها از پس ذهن منتقد نمی اید بلکه از بیرون می اید یعنی فیلمی که در خارج تائید می شود اینجا نیز نقد مثبت می شود .
وی متذکر شد : این دو منتقد شناخته شده کشور در خاتمه مشترکا بر این امر تاکید کردند که فعالیت دانشکده های سینمایی ، فضای مجازی و جوانان پر شور و شوق می تواند نویدبخش رشد سینمای ایران و نقد فیلم باشد.
امین صالحی در ادامه گفت : تعداد نویسندگان مقالاتی که در خصوص سینما در مجلات تخصصی چاپ می شود از ۱۵ نفر تجاوز نمی کند و این خطر تک صدایی شدن را بوجود می اورد .
در طول این دو شب ۳۱ تیر و اول مرداد فیلمهای ‘شب و مه ‘ از آلن رنه و ‘اون شب که بارون اومد’ از کامران شیردل در مجتمع فرهنگی ارشاد انزلی به نمایش گذاشته شد. این همایش با پرسش و پاسخ و بحث و تبادل نظر در خصوص فیلم و سینما همراه بود .
برگزاری این همایش ها فرصتی برای گشوده شدن افق نگاه فیلمسازان جوان و اشنایی با تفکرات جدید در عرصه فیلم و فیلمسازی و نقد فیلم است.
شهر انزلی خاستگاه سینماگران مطرحی چون فرهاد مهرانفر ، مهرداد اسکویی ، زنده یاد حامد خسروی ، رضا بهرامی نژاد ،کورش فرزانگان ، زهره زمانی و دیگران بوده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.